Od ideje do građevinske dozvole u 6 mjeseci

S iskusnim i angažiranim projektantima koji brinu o budžetu Vaše investicije.

  Tvoje podatke nikada nećemo dijeliti s trećim stranama!

  Članova tima
  25
  Broj projekata
  500+
  Zadovoljnih klijenata
  95%
  ISHOĐENJE GRAĐEVINSKE DOZVOLE ZA STAMBENU ZGRADU

  Kako ti pomažemo

  Termini

  Garantiramo završetak procesa izrade glavnog projekta unutar 6 mjeseci od potpisa ugovora.

  Budžet

  Svjesni smo važnosti budžeta investicije za stambenu zgradu, zaista brinemo o njemu.

  Optimizirani tlocrti

  Optimiziramo tlocrte stanova kako bismo maksimizirali neto prodajne kvadrate.

  Fokus na izvođenje

  U fazi projektiranja pažljivo biramo materijale s ciljem optimiziranja troškova izvođenja.
  Zakaži sastanak
  Reference

  Neki od naših uspješnih projekata stambenih zgrada

  Stambena zgrada Đakovačka
  Kuće u nizu Kerestinec
  Stambene zgrade Vrbani
  Stambene zgrade Blato
  Stambena zgrada Jezera
  Javi nam se!
  KAKO FUNKCIONIRA

  Proces izrade glavnog projekta kod nas

  PROJEKTNI ZADATAK

  Inicijalni sastanak na kojem razgovaramo o potencijalu parcele, definiramo projektni zadatak i budžet.

  IDEJNO RJEŠENJE

  Izrada idejnog rješenja s dogovorenim brojem varijantnih rješenja.

  GLAVNI PROJEKT

  Izrada glavnog projekta koji se sastoji od arhitektonske i 5 inženjerskih mapa.

  GRAĐEVINSKA DOZVOLA

  Predaja glavnog projekta na potvrdu javno-pravnih tijela i uspješno ishođenje Građevinske dozvole.
  Zakaži sastanak
  Recenzije

  Što naši klijenti kažu o nama

  Surađujem s Dejanom, Matijom i Sašom nekoliko godina i odradili smo zajedno više od 10 projekata za građevinske dozvole. Vrlo sam zadovoljan stručnošću, pouzdanošću i držanjem dogovorenih rokova. Preporučam njihovu cijelu ekipu.

  Uvijek bismo preporučili tim DI arhitekti jer nam je suradnja s njima jedna od omiljenih. Profesionalnost, ljubaznost i timski rad je nešto što se danas teško pronalazi, a s njima sve to dobijete u kompletu. Svaki od djelatnika nam je na usluzi koliko god bilo hitno. Do sad nikad nismo imali niti jednu primjedbu, a vjerujem da niti nećemo. Još jednom, svaka preporuka.

  Tim arhitekata iz projektnog ureda DI arhitekti je izradio odličan glavni i izvedbeni projekt za našu stambenu zgradu na Trešnjevci u Zagrebu, poštujući naše želje za estetski lijepom i funkcionalnom, ali ekonomski prihvatljivom zgradom.
  Finalni proizvod je bio odličan!

  DETALJNIJE

  Malo više o tome zašto nas trebaš angažirati

  Termini
  • Znamo da je vrijeme najvrijedniji resurs i našim investitorima garantiramo završetak izrade glavnog projekta unutar 6 mjeseci od potpisivanja ugovora.
  • Koristimo profesionalne alate za upravljanje projektima kojima pratimo rokove i budžet te pritom aktivno surađujemo s investitorima osiguravajući im kontrolu nad procesom.
  Budžet
  • Naša strategija počinje s jasno postavljenim budžetom koji se redovito prati i prilagođava kako bi se osigurala financijska stabilnost i uspjeh projekta.
  • Budite korak ispred u upravljanju troškovima izvođenja projekta već u fazi projektiranja - s našom in-house izvođačkom tvrtkom DOMinvest uvijek smo up-to-date s cijenama koje se mijenjaju.
  Optimizirani tlocrti
  • Optimiziramo tlocrte stanova kako bismo maksimizirali neto prodajne kvadrate.
  • Maksimiziramo neto iskoristive kvadrate u odnosu na bruto kvadrate što znači smanjenje troškova gradnje za investitora.
  • Kod našeg pristupa projektiranju, funkcionalnost prostora ima prioritet nad estetikom osiguravajući da svaki detalj doprinosi praktičnosti i udobnosti.
  Fokus na izvođenje
  • Brinemo da projektirani detalji budu u skladu s izvođačkim praksama kako bi olakšali izvođenje i smanjili potencijalne dodatne troškove.
  • Materijali su pažljivo i optimalno odabrani da zadovolje razinu kvalitete i želje investitora, a da ne podižu troškove ili mogućnosti nabave.
  • S kolegama inženjerima gradilišta iz sestrinske tvrtke DOMinvest radimo na optimizaciji tehnoloških procesa i mogućnosti gradnje kako bi izvođenje bilo što jednostavnije.

  Cijena izrade glavnog projekta za stambenu zgradu

  U nastavku su navedene cijene izrade glavnog projekta stambene zgrade koje vrijede za standardne situacije. To uključuje relativno ravnu i pravilnu parcelu, jasno definirane parametre iz prostornih planova, riješene imovinsko-pravne odnose i veličinu stambene zgrade od minimalno 600 m2 BRP. Za svaki projekt se cijena definira pojedinačno, uzevši u obzir sve parametre koji bi mogli utjecati na tijek, brzinu i kompleksnost izrade projekta.

  Osnovni paket od 25€ /m2
  • Inicijalni sastanak
  • Definiranje detaljnog projektnog zadatka
  • 2 varijantna idejna rješenja
  • Sve mape glavnog projekta
  • Procjenjeni iskaz troškova građevinskih i instalaterskih radova
  • Ishođenje građevinske dozvole
  Odaberi
  Glavni paket od 30€ /m2
  • Inicijalni sastanak
  • Definiranje detaljnog projektnog zadatka
  • 2 varijantna idejna rješenja
  • Sve mape glavnog projekta
  • Troškovnik građevinsko-obrtničkih i instalaterskih radova
  • Ishođenje građevinske dozvole
  Odaberi
  Napredni paket od 35€ /m2
  • Inicijalni sastanak
  • Definiranje detaljnog projektnog zadatka
  • 3 varijantna idejna rješenja
  • Sve mape glavnog projekta
  • Troškovnik svih radova
  • Izvedbeni projekt - plan oplate i armature
  • Ishođenje građevinske dozvole
  Odaberi
  Naš tim

  Upoznaj nas!

  Saša Perko IZVRŠNI DIREKTOR
  Dejan Stojaković TEHNIČKI DIREKTOR
  Matija Sočev VODITELJ ODJELA PROJEKTIRANJE
  Matej Deković VODITELJ KLJUČNIH KLIJENATA

  Česta pitanja

  Izazovno je generalizirati trajanje izrade glavnog projekta iz više razloga: same kompleksnosti projekta, čekanja odgovora javno-pravnih tijela, a ovisi i o željama samog investitora. Možemo govoriti o nekim uvriježenim prosječnim danima za prosječnu kompleksnost projekta te tako od ugovaranja izrade glavnog projekta pa do izrade idejnog rješenja prođe 30 dana, 15 dana zakonski je rok u kojem se ishoduju posebni uvjeti javno-pravnih tijela, dok je za razradu glavnog projekta po svim mapama potrebno 60 dana. Potvrde javno-pravnih tijela čekaju se 15 dana, dok je potom 21 dan zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole. Slijedom navedenog, možemo reći da je minimalno trajanje procesa od ugovaranja izrade glavnog projekta do ishodovane građevinske dozvole 4-5 mjeseci.
  Stavke uključene u uslugu ovise o odabiru samog paketa. Minimalno glavni projekt obuhvaća mape arhitektonskog projekta, građevinskog projekta koji se sastoji od projekta konstrukcije, vodovoda i odvodnje te toplinske zaštite i racionalne uporabe energije, strojarskog projekta i projekta elektroinstalacija. Po potrebama može biti uključen elaborat zaštite od požara.
  Uz našu uslugu izrade glavnog projekta, mogu Vam biti potrebni sljedeći stručnjaci: - Geodet za snimanje postojećeg stanja parcele na kojoj se predviđa gradnja buduće građevine te izradu geodetskog elaborata i upis u katastar. - Geomehaničar ako je planirana građevina na zahtjevnom terenu (temeljenje na stijeni ili močvarno tlo). - Revident ako je planirana građevina naslonjena na drugu građevinu, ima više od 800 m2 ili ima konzole veće od 5 metara. Ili eventualno drugi stručnjaci po specifičnosti zahtjeva u projektiranju.
  Izrada glavnog projekta plaća se u fazama se 30% ugovorenog iznosa plaća prema predujmu, 30% ugovorenog iznosa nakon prihvaćenog idejnog rješenja a kod predaje na posebne uvjete javno-pravnim tijelima, 40% ugovorenog iznosa plaća se kod predaje glavnog projekta na građevinsku dozvolu.
  Smješteni smo u uredima u Zagrebu i Koprivnici, no projektiramo za područje cijele Hrvatske.